donderdag 4 oktober 2012

Schaamteloze sympathisanten zetten terrorist Omar Khadr neer als slachtoffer

.
De 26-jarige Omar Khadr, tot voor kort de jongste gedetineerde op Guantanamo Bay, is overgeplaatst naar een gevangenis in Canada. De Pakistaanse paspoort-Canadees werd in 2002 opgepakt, nadat hij met een handgranaat de Amerikaanse hospik Christopher Speer vermoordde, een oorlogsmisdaad die in strijd is met de Geneefse Conventie. Bovendien heeft Khadr bekend dat hij bermbommen heeft geplaatst, waarbij ook Afghaanse burgers het doelwit waren. Die laatste bekentenis wordt ondersteund met videobeelden, waarop Khadr met explosieven in de weer is. Desondanks noemt NRC Handelsblad hem een "vermeend terrorist", wat nog maar eens de politiek-correcte signatuur van de "liberale" krant bewijst. Volgens dezelfde krant werd hij tot een gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld, wat overigens niet klopt, want hij werd tot 40 jaar celstraf veroordeeld (al werd die straf later, buiten de rechtszaal, tot 8 jaar gereduceerd op basis van een eerdere afspraak met de aanklagers). Ook de NOS liet zich alweer eens van haar politiek-correcte kant zien en had het in haar berichtgeving over een "jongetje" dat in Afghanistan werd opgepakt. Het "jongetje" was toen 15 jaar oud en schijnbaar oud genoeg om jihadist te zijn: 


Ook de naar links hellende "mensenrechtenorganisaties" Amnesty International en Human Rights Watch tonen sympathie voor Omar Khadr. Schaamteloos zetten zij Khadr zelfs als slachtoffer neer. Heel voorspelbaar overigens, want beide organisaties hebben een blinde vlek voor de misdaden van islamitische terroristen en hun handlangers (zoals bij Sami Al-Arian en Moazzem Begg). Zelden of nooit kiezen beide organisaties de kant van de slachtoffers en hun nabestaanden, wiens mensenrechten door jihadistische terreur zijn geschonden.

De Canadees Ezra Levant doet dat gelukkig wel in de onderstaande video. Daarin bespreekt hij vijf mythen over Omar Khadr, die door zijn (linkse) sympathisanten zijn verspreid. Aan het einde van de video doet hij een oproep de nabestaanden van Christopher Speer financieel te ondersteunen via het Speer Kids' Fund. De Amerikaanse hospik liet namelijk een vrouw en twee kinderen na, om wie Amnesty International en Human Rights Watch zich uiteraard niet bekommeren. Bij een keuze tussen daders en slachtoffers van islamitisch terrorisme, kiezen die organisaties namelijk doorgaans de kant van de daders. Human Rights Watch doet zelfs aan fondsenwerving in Saoedi-Arabiƫ, een mensenrechtenschendende horrorstaat die islamitische terroristen financieel ondersteunt.

 

Zie ook:

_____