zaterdag 6 oktober 2012

Genant: GeenStijl neemt falende Obama in bescherming

Onder de titel Obama gaat een paar Libiërs slopen! publiceerde GeenStijl eergisteren een bar slecht topic. Hieronder vindt u de e-mail die ik op dezelfde dag naar de redactie stuurde (die overigens niet werd beantwoord). Ik heb er nog enkele — in de tekst verwerkte — links aan toegevoegd.
Beste redactie van GeenStijl,
wat een opmerkelijke zin in jullie laatste topic: 

"De eerste onderzoekers en FBI-lui zijn al gespot in Benghazi." 

Dat woordje "al" is toch hopelijk cynisch bedoeld, een maand na de terroristische aanslag (die volgens het Witte Huis in eerste instantie geen terroristische aanslag was)? In de Verenigde Staten vroeg men zich de afgelopen weken af wanneer de FBI eindelijk eens in Benghazi zou arriveren (verschillende journalisten waren al veel eerder aanwezig). Als de FBI de stoomboot naar Libië als transportmiddel koos, is het woordje "al" nog wel te begrijpen, maar in een tijdperk van vliegtuigen toch hopelijk uit cynisme aan de zin in jullie topic toegevoegd? 

By the way: 

Als zelfs de (centrum-)linkse media in de VS het Witte Huis van een doofpot inzake de aanslag in Benghazi verdenken, moet er wel sprake zijn van een beerput: 


Jon Stewart (van The Daily Show) maakte overigens ook gehakt van het optreden van de Obama-regering na de aanslag: 


Let's face it: Obama is geen messias. Na vier jaar fluwelen handschoenen-verslaggeving op GS, zou er ook wel eens een kritisch topic over "The Chosen One" mogen verschijnen. Zeker aangezien hij in de Nederlandse media al genoeg wordt opgehemeld. Althans, dat is mijn persoonlijke mening. 

Met vriendelijke groet, 

uw ex-reaguurder Sir Galahad the Pure


PS: 

Het neerzetten van Obama als verdediger van het vrije woord (in een eerder topic) vond ik ook al opvallend, aangezien het Witte Huis heeft geprobeerd YouTube zover te krijgen "Innocence of Muslims" van haar website te verwijderen. Om nog maar te zwijgen over zijn gejammer over het "belasteren" van de "profeet" in zijn toespraak bij de VN. 

Zie ook: 

_____