woensdag 3 oktober 2012

Witte Huis deed terroristische achtergrond van aanval op consulaat Benghazi in doofpot

.
Op 11 september van dit jaar kwamen vier Amerikanen — waaronder ambassadeur Chris Stevens — om bij een aanval op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi. De Amerikaanse regering beweerde meteen dat de aanval een reactie was op de anti-islam-film Innocence of Muslims. Met name Susan Rice — de Amerikaanse ambassadeur bij de VN — werd door het Witte Huis naar voren geschoven om deze bewering in de media te verkondigen. En dat terwijl bij de aanval automatische geweren, handgranaten en raketwerpers waren gebruikt. Dat zijn nou niet bepaald attributen die bij een demonstratie van burgers worden meegenomen, ook niet in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Vorige week brachten The Daily Beast (een website van Newsweek) en Fox News het nieuws naar buiten dat de Obama-regering al binnen 24 uur wist dat de aanval in werkelijkheid een, door professionele jihadisten uitgevoerde, terroristische aanslag was. Pas toen gaf de regering toe dat de aanval geen "spontaan protest" tegen een anti-islam-film, maar een geplande terroristische aanslag was. Nadat een groot deel van de gevestigde media (ook in de VS zeer op de hand van de Democraten) hier nauwelijks een issue van maakte, verandert deze lakse houding langzaamaan. Als zelfs het (centrum-)linkse CNN stelt dat er sprake is van een doofpot, heeft het Witte Huis een probleem:


Hopelijk gaat de beerput nu langzaam maar zeker helemaal open, want er schijnt nog veel meer te spelen. Bij een Republikeinse regering zouden de gevestigde media allang het vuur aan de schenen van de verantwoordelijken hebben gelegd.

Zie ook:
Benghazi Was Obama's 3 a.m. Call, Bret Stephens, WSJ.com, 2 oktober 2012
An Ambassador Died, Obama Lied, Mona Charen, National Review Online, 2 oktober 2012

_____