maandag 3 september 2012

De Vrije Universiteit Amsterdam is een broeinest van radicale moslims

Hieronder vindt u een citaat uit een artikel dat recent in het weekblad Elsevier werd gepubliceerd. De auteur heet Wierd Duk, wiens naam komischerwijs als weird duck klinkt. Ik heb enkele relevante links aan het citaat toegevoegd. 

Op opleidingsinstituten als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, waar veel moslims studeren, is het succes van de fundamentalistische islam zichtbaar. Veel studentes dragen een hoofddoek en moslimjongens laten hun baard staan. In hun opvattingen over de rol van de democratie en de rechtsstaat komt een deel van deze moslimjongeren steeds verder af te staan van de in Nederland geldende waarden. Zo bepleitte een islamitisch geestelijk verzorger, opgeleid aan de VU, in het Nederlands Dagblad onlangs de doodstraf voor 'afvalligen'.

Het was ook de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) van de VU, die eerder dit jaar de omstreden Britse sjeik Haitam al-Haddad uitnodigde. Geschrokken door alle commotie die de komst van Al-Haddad teweegbracht — een Kamermeerderheid wilde hem wegens 'haatzaaien' de toegang tot Nederland ontzeggen — annuleerde de VU de lezing. De bijeenkomst werd toch gehouden, in debatcentrum De Balie in Amsterdam, waar de sjeik luid applaus oogstte bij zijn VU-aanhang

Zie ook: 

_____