zondag 6 mei 2012

Pim Fortuyn over de islam en de linkse 'racisme'-kaart

.
Hieronder vindt u een citaat van Pim Fortuyn, afkomstig uit een artikel (pdf) van Stan de Jong (HP/De Tijd, 29 september 2000).

Ik keer mij fel tegen de islam als ideologie, omdat die volkomen haaks staat op de cultuur van moderniteit die wij in het ontwikkelde Westen hebben neergezet. Vervolgens schilderen mensen als Marcel van Dam mij af als racist – en dat is zó dom, want de islam bestrijkt alle rassen, van spierwit tot pikzwart. De bedoeling is natuurlijk om niet naar mijn argumenten te hoeven luisteren of ze te hoeven weerleggen.

In 1997 bestempelde Marcel van Dam (PvdA, VARA, de Volkskrant) Fortuyn, vanwege diens islamkritiek, als "een buitengewoon minderwaardig mens". Hij gebruikte nog net niet het Duitse woord Untermensch.

De parochianen van de Linkse Kerk spelen overigens nog altijd graag de 'racisme'-kaart om islamcritici de mond te snoeren. Zo beschuldigde Alexander Pechtold de PVV'ers Geert Wilders en Martin Bosma bijvoorbeeld verschillende malen van racisme. Schijnbaar heeft de islam-apologeet van D66 dit soort drogredenen nodig, bij gebrek aan valide argumenten.

Zie ook:
Pim Fortuyn: interview en demonisering, Lux et Libertas, 4 mei 2012
Moord op Pim Fortuyn voorafgegaan door karaktermoord, Lux et Libertas, 3 mei 2012
Geert Wilders is geen racist, Lux et Libertas, 7 oktober 2010
Is it Racist to Criticize Islam?, Citizen Warrior, september 2010

_____