zaterdag 14 april 2012

Leon de Winter over Trayvon Martin en George Zimmerman

.
Hieronder vindt u een citaat uit een uitstekend artikel van Leon de Winter, dat gisteren op Het Vrije Westen werd gepubliceerd.
Aanvankelijk was de dood van de jongen, genaamd Trayvon Martin, geen nieuws. Er sterven elke week tientallen jonge zwarte mensen bij vuurgevechten in Amerika. Doodsoorzaak nummer één voor jonge zwarte mannen in Amerika is moord. En bijna alle moorden worden begaan door andere zwarte jonge mannen, namelijk in 94% van alle moordgevallen waarbij zwarten sterven. Als de schutter een zwarte man was geweest, dan hadden we nooit van de dood van Trayvon Martin gehoord. 
Maar het verhaal dat de schutter blank zou zijn en de naam George Zimmerman droeg, bood de leiders van de zwarte anti-racismebeweging een kans die zij niet konden laten lopen. Binnen enkele dagen was een nationaal schandaal ontstaan. Een witte man genaamd George had een onschuldige zwarte jongen genaamd Trayvon vermoord en de politie had de dader niet gearresteerd. Dat was een schandaal en, als dat zo zou zijn, inderdaad onaanvaardbaar. 'Er is een jacht op zwarten gaande in Amerika,' meende de zwarte leider Jesse Jackson. 
Ik dook dus meteen in gegevens over moordcijfers in Amerika en stelde vast dat de cijfers daarmee in tegenspraak waren: 'white on black' criminaliteit is gering en komt minder vaak voor dan 'black on white' criminaliteit. Maar dat speelde geen rol. De rel was enorm en uiterst emotioneel. Alles draait om immers om perceptie.

Nadat het perspectief was gecreëerd, bleek Zimmerman overigens half blank en half Latino (ook wel: Hispanic) te zijn. Bovendien beschouwt deze geregistreerde Democraat zich zelf ook als Hispanic. Voor The New York Times moest het verhaal echter over blank racisme blijven gaan en zij lanceerde dan ook de term "white Hispanic" voor Zimmerman. Volgens The New York Times zou Barack Obama dus een "white Afro-American" zijn (Obama is immers half blank en half zwart), maar die term heeft de linkse krant nooit voor Obama gebruikt.


Zie ook:
NOS tuint in racistische NBC-audiofuck, GeenStijl, 13 april 2012
Trayvon, Zimmerman, Obama en de racisme kaart, Frans Groenendijk, Keizers & Kleren, 12 april 2012
Amerikaanse media blazen zaak Trayvon Martin bewust op, Michael van der Galien, De Dagelijkse Standaard, 2 april 2012
'Trayvon Martin niet onschuldig, viel Zimmerman zelf aan', Michael van der Galien, De Dagelijkse Standaard, 27 maart 2012
Obama’s Demagoguery, Victor Hanson, National Review Online, 27 maart 2012
Here We Go… Jesse Jackson: “Blacks Are Under Attack”, Jim Hoft, The Gateway Pundit, 24 maart 2012

_____