woensdag 25 januari 2012

Holocaustontkenner Mahmoud Abbas en zijn Fatah-partij salonfähig in Den Haag

.
Vorig jaar juni bezocht de Palestijnse president Mahmoud Abbas ons land. Hoewel de PVV en de SGP het bezoek van Abbas afkeurden, stonden politici van andere partijen – met name SP-Kamerlid Harry van Bommel – te popelen de hand te schudden met de Palestijnse holocaustontkenner. Abbas werd zelfs door premier Mark Rutte op het Catshuis ontvangen, nadat hij eerder op bezoek was geweest bij koningin Beatrix.

Ik moest aan het bezoek van Abbas denken toen ik gisteren een column van PVV-Kamerlid Raymond de Roon las. In zijn column stelt De Roon dat de Palestijnse Autoriteit (lees: Fatah) wat betreft extremisme niets onder doet voor Hamas. Om zijn stelling te onderbouwen, verwijst hij onder meer naar de onderstaande toespraak van moefti Muhammad Hussein tijdens een Fatah-bijeenkomst. 


Deze toespraak is overigens geen incident, maar onderdeel van een structureel probleem (zie bijvoorbeeld hier, hier en hier). Desondanks zijn Mahmoud Abbas en de rest van Fatah salonfähig. Althans, in de ogen van veel politiek-correcte politieke partijen, inclusief de VVD en het CDA. De onderstaande cartoon uit 2007 heeft dan ook niets aan relevantie verloren.


Zie ook:
Trust the Palestinian Authority?, Daniel Pipes, National Review Online, 6 juli 2010
(een Nederlandse vertaling vindt u hier)
Mahmoud Abbas en consorten corrupt als de pest, Lux et Libertas, 11 februari 2010

_____