woensdag 27 juli 2011

Is terrorisme in Israël minder erg dan in Noorwegen?

.
Men zou denken dat de Noorse regering iedere vorm van terrorisme veroordeelt, zeker na de bloedige aanslagen die Anders Breivik pleegde. Dat is echter niet het geval. Via Gateway Pundit ontdekte ik dat de Noorse ambassadeur in Israël nog steeds van mening is dat de Palestijnse terreurorganisatie Hamas een legitieme gesprekspartner is. Bovendien maakt hij de "Israëlische bezetting" verantwoordelijk voor Palestijnse terreuraanslagen.

Wat zou de jongerenorganisatie van de Noorse Arbeiderspartij hiervan vinden, als belangrijkste slachtoffer van de terroristische aanslagen in Noorwegen? Voor de bloedbaden in Oslo en op het eiland Utoya had die jongerenorganisatie in ieder geval een vergelijkbaar standpunt, zo blijkt uit de onderstaande foto.
De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Jonas Gahr Store bezocht de dag voor de aanslagen het jongerenkamp van zijn Arbeiderspartij op het eiland Utoya. Hij werd ontvangen door Eskil Pedersen, de leider van de sociaal-democratische jongeren. Store hield een speech, waarin hij onder meer zei dat de zeer effectieve anti-terreur-muur in Israël moet worden afgebroken.

_____