woensdag 27 april 2011

Geboortecertificaat Barack Obama eindelijk openbaar

.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag zijn geboortecertificaat openbaar gemaakt. Toen Donald Trump recent om openbaarmaking van het document vroeg, stelde de ene na de andere journalist dat Obama dat al in 2008 had gedaan. De cheerleaders van Obama werden vandaag nota bene door hun idool zelf als leugenaars ontmaskerd. De waarheid is namelijk dat een "short form" Certification of Live Birth (vanaf 2008 openbaar) iets anders is dan een "long form" geboortecertificaat (vanaf vandaag openbaar).

Enigszins vreemd is overigens wel dat de titel van Obamas "long form" geboortecertificaat "Certificate of Live Birth" luidt. Op Trumps geboortecertificaat luidt de titel daarentegen "Certificate of Birth". Schijnbaar verschilt de benaming per Amerikaanse staat.
 
Update 28 april 2011:

Donald Trump takes the credit voor de openbaarmaking van Obamas geboortecertificaat. En terecht, he deserves it (aangezien Obama dat document nu pas, na vier jaar van controverse, openbaar heeft gemaakt). Een video:Update 29 april 2011:

Is het geboortecertificaat van Barack Obama nep? Het pdf-document dat het Witte Huis openbaar maakte, schijnt wat eigenaardigheden te bevatten.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de Amerikaanse mainstream media niet in de gaten hebben dat zij worden bedonderd met valse documenten. CBS-anchorman Dan Rather liet zich bijvoorbeeld bedotten door valse documenten over de militaire dienst van George W. Bush. Het betekende uiteindelijk het einde van Rather bij CBS.

Update 30 april 2011:

Vals alarm. Volgens National Review en Fox News zijn de eigenaardigheden van het pdf-document niet alarmerend. Obamas geboortecertificaat is waarschijnlijk dus echt en daardoor is hij een national born citizen. Ondertussen laten de mainstream media zich overigens alweer eens van hun slechtste kant zien, aldus Andrew McCarthy.


_____