zondag 31 januari 2010

Islamitische homohaat op Amerikaanse universiteit

.
Wie de eerdere publicaties over Barack Obama op Lux et Libertas heeft gevolgd, weet dat ik nou niet bepaald een fan ben van die cultuur-relativistische (en over het paard getilde) islam-apologeet. Dat wil echter niet zeggen dat Obama niets goeds kan doen. Dat hij een einde wil maken aan het "Don't Ask, Don't Tell"-beleid met betrekking tot homoseksuelen in het Amerikaanse leger, is bijvoorbeeld een goed idee. Ik ben er overigens niet van overtuigd dat Barack Obama zelf er zo veel aan gelegen is, aangezien hij bijvoorbeeld de islamist Raila Odinga steunde premier van Kenia te worden en zelfs campagne voor hem voerde (Odinga is een fan van de sharia, waarin niets aan onduidelijkheid wordt overgelaten wat er volgens de islam met homo's moet gebeuren). Obama komt met zijn voorstel dan ook vooral tegemoet aan zijn linkse achterban in de Verenigde Staten, die homorechten wel belangrijk vindt. Althans, voor zover men die homorechten kan winnen ten opzichte van conservatieve christenen, want ook in de VS is Links oorverdovend stil als het om de homohaat in niet-christelijke kringen gaat (en dan met name binnen islamitische kringen). De linkse mainstream media in de VS heeft bijvoorbeeld nog geen aandacht besteed aan het onderstaande filmpje, waarin de aan de Vanderbilt University verbonden islamiet Awadh Binhazim volmondig de islamitische straf op homoseksualiteit steunt.



Ik heb overigens wel meer waardering voor het antwoord van Awadh Binhazim dan de antwoorden van islamieten met een gespleten tong. Denk bijvoorbeeld aan Tariq Ramadan, die zich in bijzijn van zijn geloofsgenoten veel radicaler uit dan in gezelschap van niet-moslims. Wat onverlet laat dat iemand als Binhazim uiteraard geen enkele functie zou mogen vervullen aan een Westerse universiteit.


Hat tip (voor link 6 en video) ter attentie van Vlad Tepes.


_____

dinsdag 26 januari 2010

Jon Stewart bespot Barack Obama en diens teleprompter-verslaving

.
Hoewel Jon Stewart nogal een fan van Barack Obama is, bespotte hij recent Obama en diens
teleprompter-verslaving. Bekijk maar eens het onderstaande filmpje.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Obama Speaks to a Sixth-Grade Classroom
http://www.thedailyshow.com/
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealth Care Crisis

Update woensdag 27 januari 2010:

Ik heb de embedded video van Mediaite vervangen door een embedded video van TheDailyShow.com. Ondertussen begint de teleprompter-verslaving van Obama wel zeer ernstige vormen aan te nemen. Kijk maar eens naar deze deze foto. Obama maakt zijn bijnaam The Teleprompter President meer dan ooit waar.

_____

zondag 24 januari 2010

Wafa Sultan over Mohammed

.
De ex-moslima Wafa Sultan is auteur van het islam-kritische boek A God Who Hates. In het dagblad DePers werd recent een interview met haar gepubliceerd. Een passage daarvan:

Maar hoe zit het dan met het moderniseren van de islam?

‘Hoe kun je het leven van Mohammed moderniseren?! In onze schoolboeken stond een bekend verhaal: Mohammed onthoofdde in één nacht achthonderd joden en sliep vervolgens met een joodse vrouw nadat hij haar vader, broeder en man had vermoord. Hoe kun je dit verhaal reformeren? Nou?! Wat is de morele les die we onze kinderen vertellen door hun te dwingen om dit soort levensbeschrijvingen te lezen? Het is een zeer beangstigend verhaal voor de menselijke geest.’

Misschien moet je het in de culturele context van de tijd plaatsen?

‘Het probleem is dat de Koran duidelijk zegt dat Mohammed een rolmodel voor iedere moslim moet zijn en geloof het of niet: Mohammed is sindsdien een rolmodel geweest. Je mag hem niet bekritiseren, maar dient in zijn voetsporen te treden. Naar mijn mening is Osama Bin Laden de ware moslim, omdat hij het leven van Mohammed kopieert.’

Hat tip (voor link 2) ter attentie van Het Vrije Volk.

_____

Theo Hiddema te gast bij Netwerk

.
Afgelopen woensdag was de advocaat Theo Hiddema te gast in de studio van het actualiteitenprogramma Netwerk. Aanleiding was de start van het politieke proces tegen Geert Wilders. Wellicht heeft u de uitzending gezien, bijvoorbeeld via de link die in een topic op GeenStijl was te vinden. Het plan van de programmamakers was dat presentatrice Ghislaine Plag wat suggestieve, linkse vragen zou stellen en dat Hiddema die ook op een — zeker voor de publieke omroep gebruikelijke — linkse manier zou beantwoorden. Voor zover het scenario dat de redactie van Netwerk voor ogen hadden. De door reportages onderbroken vraaggesprekken met Hiddema verliepen echter geheel anders, aangezien de advocaat geen zin had om islam-apologetisch te zwetsen.

Via therealshowstopper vond ik YouTube-fimpjes (1, 2 en 3) van de betreffende uitzending. De typische suggestieve Netwerk-reportages zijn niet zo interessant, wél de vraaggesprekken met Hiddema. Vooral de passage waarmee de onderstaande video start.




Citaat:

Je mag de koran volgens het Hof niet vergelijken met Mein Kampf. Dat doet de deur dicht. Iets ergers is niet mogelijk.

Dat vind ik nogal aanmatigend. Eén: kan het feitelijk kloppen wat Wilders zegt en twee: de groep die het Hof in bescherming neemt lijkt mij, denk ik weleens, de enige liefhebbers nog van het boek wat al verboden is [Mein Kampf].


Zie ook: 'Mein Kampf' populair in islamitische landen

_____

zaterdag 23 januari 2010

Pentagon-onderzoek naar aanslag Fort Hood is een aanfluiting

.
Het Amerikaanse ministerie van Defensie presenteerde recent haar onderzoek naar de aanslag op de militaire basis Fort Hood in Texas, waarbij de islamitische majoor Nidal Malik Hasan 13 mensen vermoordde en 30 anderen verwondde. Gezien de keuze van de onderzoeksleiders vielen politiek-correcte onderzoeksresultaten te verwachten. De Obama-regering, die erom bekend staat de religieuze motivatie van moslimterrorisme te bagatelliseren, zal daarom ook de betreffende keuze hebben gemaakt. De uiteindelijke onderzoeksresultaten zijn zelfs zó politiek-correct geworden dat zelfs linkse journalisten er schande van spreken. Een voorbeeld daarvan is Jack Cafferty van CNN, die de onderzoeksresultaten als "a joke" omschrijft. In de video hieronder motiveert hij deze classificatie.



Hat tip (voor link 3) ter attentie van Het Vrije Volk.

_____

vrijdag 22 januari 2010

'Mein Kampf' populair in islamitische landen

.
Nahed Selim in een artikel in NRC Handelsblad (16 januari 2010):

Vooral de uitspraken van Wilders waarin een vergelijking tussen de Koran en Mein Kampf wordt gemaakt, vond het Hof beledigend voor moslims. De vraag is: wie is daar eigenlijk door beledigd? Persoonlijk heb ik een heel andere indruk van de houding van veel moslims - wereldwijd - ten opzichte van het nazisme. In feite is dit boek van Hitler populaire lectuur in veel islamitische landen. Men ziet Hitler eerder als een held en velen hebben een grotere hekel aan het westerse kapitalisme dan aan het nazisme. Kenmerken van het nazisme, zoals de ontkenning van de Holocaust, complottheorieën en jodenhaat, zijn eerder regel dan uitzondering onder veel moslims. In sommige scholen in Nederland slaan leraren het onderdeel 'Holocaust' over, of zelfs de hele Tweede Wereldoorlog vanwege de heftige reacties en de verstoring van de lessen door leerlingen met islamitische achtergrond. De historische associatie tussen islam en nazisme werd werkelijkheid door de samenwerking tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen nazi-Duitsland en een belangrijke Palestijnse nationalist en islamitische leider, hajj Amin al-Hoesseini (1893-1974), de grootmoefti van Jeruzalem.

Foto's van Amin al-Hoesseini zijn overigens hier te vinden.

Zie ook:
Grand Mufti Haj Amin al-Husseini
De link tussen djihad en Jodenhaat
Nazisme en islam: een geschiedenis

_____

dinsdag 19 januari 2010

Mensenrechtenraad VN neemt resolutie tegen 'godslastering' aan

.
Op 31 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Afgelopen dinsdag berichtte Lux et Libertas over een toespraak die Hillel Neuer - de directeur van UN Watch - op 23 maart van dit jaar een toespraak 'mocht' houden voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Daarin nam Neuer de Mensenrechtenraad eens kritisch onder de loep. Luis Alfonso de Alba, de president van de Mensenrechtenraad, reageerde furieus en zei dat hij vergelijkbare toespraken in de toekomst niet meer zou toestaan. UN Watch stelde vervolgens een video samen met fragmenten van toespraken van leden van de Mensenrechtenraad die Luis Alfonso de Alba wel toelaatbaat vond, bijvoorbeeld met jodenhaat en homohaat als inhoud (zie ook LGF, NederOpinie, The New York Sun en The Wall Street Journal). Dit alles toont nog maar eens aan dat de Mensenrechtenraad zich helemaal niet om mensenrechten bekommert en slechts een propagandakanaal is voor misdadige regimes. Dat blijkt ook vandaag weer eens, uit een artikel in het Nederlands Dagblad. Lees maar:

Islamitische landen hebben gisteren een resolutie door de VN-Mensenrechtenraad gedrukt waarin wordt aangedrongen op een wereldwijd verbod op publiekelijke godslastering.

De resolutie was een initiatief van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), als reactie op een wereldwijde 'campagne' tegen moslims en de islam die sinds de aanslagen van 11 september 2001 aan de gang zou zijn.

In de resolutie wordt ernstige bezorgdheid uitgesproken over pogingen om de islam in verband te brengen met terrorisme, geweld en mensenrechtenschendingen. Andere godsdiensten dan de islam worden in de verklaring niet bij naam genoemd.

Deze resolutie is voor veel Nederlanders - die onder invloed van de linkse media vaak een "warm gevoel" krijgen bij de Verenigde Naties - wellicht opmerkelijk, maar voor goed geïnformeerde mensen niet verrassend. Misdadige regimes - vaak regimes van islamitische landen - domineren namelijk de Verenigde Naties en dat geldt zeker voor de Mensenrechtenraad. Dat blijkt overigens ook uit de stemverhouding over de resolutie tegen "godslastering":

De resolutie werd met 24 stemmen voor en 14 stemmen tegen aangenomen. Behalve de Europese landen stemden ook Canada, Japan en Zuid-Korea tegen, omdat de resolutie te veel nadruk legt op de islam en omdat ze in strijd is met grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting.

_____

zondag 17 januari 2010

Universiteit van Amsterdam faciliteert Internationale Socialisten

.
Op 24 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Afgelopen woensdag vond in een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een bijeenkomst van plaats van de
Internationale Socialisten. Via NederOpinie vonden wij een artikel over die bijeenkomst, gepubliceerd in Dagblad De Pers van afgelopen donderdag. Daarin staat onder meer:

Miriyam Aouragh is UvA-onderzoeker en lid van de Internationale Socialisten (IS). Lenin, de Russische revolutionair, is een voorbeeld voor haar en haar politieke kameraden, meldt hun website. Vanavond hebben zij en haar aanhangers zich verzameld in een UvA-zaaltje aan de Amsterdamse Oudemanshuispoort om zich te wapenen tegen de nieuwe fascistische horden.

Aouragh leest een verklaring van de door griep gevelde PvdA-senator Ed van Thijn voor. 'De loyaliteits-discussie doet denken aan de hoogtijdagen van van het antisemitisme', aldus Van Thijn, die van joodse afkomst is en tijdens de oorlog ondergedoken zat.

Schijnbaar herkent Ed van Thijn niet de échte nazi's van deze tijd, namelijk de islamisten met hun jodenhaat, vrouwenhaat, anti-liberalisme en anti-kapitalisme. De standpunten van de Internationale Socialisten vertonen overigens ook veel overeenkomsten met die van de nazi's. De nazi's onderhielden overigens ook nauwe banden met islamistische Palestijnen, zoals Hajj Amin al-Husseini. Kenmerkend voor het jodenhaat van Miriyam Aouragh en consorten is het feit dat de Internationale Socialisten op 27 maart 2004 de Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin herdachten. Zoals u waarschijnlijk weet is Hamas een islamistische organisatie die jodenhaat veelvuldig progageert. Dat blijkt niet alleen door de uitspraken van Hamas-leiders en terreuraanslagen van Hamas op Israëlische burgers, maar ook uit het Handvest van Hamas. Ook sympathiseren de Internationale Socialisten met Hezbollah, een andere islamistische organisatie die jodenhaat propageert. Schijnbaar heult Van Thijn graag met organisaties die hem het liefst dood zien. Het toont nog maar eens zijn troebele, suïcidale manier van denken aan.

De afgelopen jaren hebben de Internationale Socialisten nogal wat debatten van politieke tegenstanders verstoord, bijvoorbeeld van de JOVD en het multicultureel centrum Argan (die beide Nieuw Rechts-leider Michiel Smit hadden uitgenodigd). De agressie van de Internationale Socialisten bleek ook toen een van de leiders, Peyman Jafari, onderwerp was van een kritisch artikel van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures (PC). Peyman ging verhaal halen bij de redactie van dat blad. Dagblad De Pers meldt daarover:

'Dit verderfelijke blad moet verboden worden, schreeuwde hij', vertelt oud-redacteur Victor Mastboom. De opvliegende Leninist werd een paar dagen later in het Amsterdamse studentencafé Crea betrapt toen hij PC uit de schappen verwijderde, zegt Mastboom. 'Hij en wat medestanders begonnen te schreeuwen: jij bent een bruinhemd, een nazi en vuile fascist.'

Verderop in het artikel geeft Mastboom zijn oordeel over de Internationale Socialisten: "Het is een club infame platluizen. Ze maken anderen uit voor fascisten, terwijl ze zelf vergelijkbare methodes gebruiken."

_____

Komisch fragment uit An American Carol

.
Hieronder vindt u een fragment uit de komische film An American Carol (2008), waarin Rosie O'Donnell (die haarzelf speelt) The Truth About Radical Christians wil laten zien. Het fragment toont op een humoristische manier nog maar eens de onzinnigheid aan van de bewering dat de islam met het christendom is te vergelijken. En dan hebben wij het alleen nog maar over één aspect (terrorisme), terwijl er uiteraard veel meer aspecten zijn (zoals bijvoorbeeld de vraag hoe men met "afvalligen" omgaat).



_____

donderdag 14 januari 2010

Pauw en Witteman adoreren domme aardappelkop

.
Een treffend citaat van Martien Pennings, die elders op het web het optreden van Jan Marijnissen bij Pauw & Witteman (gisteren) beschrijft:

Een zee van ruimte kreeg Jan, die steeds meer de ouwe aardappelkop van Churchill imiteert, maar geen gram van diens intelligentie bezit.

Toch hingen Jeroen Pauw en Paul Witteman aan de lippen van Marijnissen, die recent overigens liet weten dat Tweede Kamerleden langer in de Kamer moeten blijven zitten, om zo "historisch besef" te ontwikkelen. Dat laatste zorgde ervoor dat ik op De Dagelijkse Standaard daarop als volgt reageerde:

Als íemand niet over een gebrek aan historisch besef bij anderen mag klagen, is het wel Jan Marijnissen zélf. Hij was het immers die eind jaren zeventig als een “Rode Jehova-getuige” met een partijblad langs de deuren ging waarin Jozef Stalin werd verheerlijkt en waarin Stalins geschriften werden aangeprezen (die men via hetzelfde blad, “De Tribune”, overigens ook kon bestellen). Dat was dus decennia nádat de Sovjet-leider Nikita Chroesjtsjov de massamoorden en persoonscultus van Stalin aan de kaak had gesteld (in 1956). Over een gebrek aan historisch besef gesproken.


Het is sowieso een gotspe dat Marijnissen in ons land als een “gerespecteerd politicus” bekend staat (de rol van de onkritische, linkse journalistiek heeft daarbij uiteraard een grote rol gespeeld).

Het is geen toeval dat Pauw en Witteman de door hen geadoreerde Marijnissen daarover nooit serieus aan de tand hebben gevoeld. De twee salon-socialisten waren immers niet voor niets genomineerd voor de Maartje van Weegen-bokaal (die overigens werd gewonnen door Sander van Hoorn van het NOS Journaal).

_____

Zwischen Halbmond und Hakenkreuz

.
Op 19 juli 2006 zond de Duitse zender ARD de documentaire Zwischen Halbmond und Hakenkreuz uit, waarin onder meer de SS-imam Nurredin Nakibhodscha Namangani en de Moslimbroeder Saïd Ramadan (vader van Tariq Ramadan) ter sprake komen. De betreffende documentaire is op YouTube in vijf delen te vinden. Hier vindt u deel 1 en daaronder links naar de andere delen:

[Update 8 augustus 2011: documentaire nu als één YouTube-video]



Gerelateerd: A mosque for ex-Nazis became center of radical Islam


_____

woensdag 13 januari 2010

Jaarlijks ruim anderhalf miljoen mensen dood door kookdampen

.
Op 19 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd onder de titel Jaarlijks 1,6 miljoen mensen dood door schadelijke kookdampen. Bij deze de herpublicatie.

Ruim drie miljard mensen, de helft van de wereldbevolking, zijn afhankelijk van diermest, hout en kool om voedsel te verhitten. Zij wonen in onderontwikkelde gebieden en hebben daarom geen elektriciteit. Meer dan 1,6 miljoen mensen gaan ieder jaar dood aan de gevolgen van het inademen van schadelijke dampen bij het koken. Aan dit probleem werd ook al aandacht besteed in de documentaire The Great Global Warming Swindle. Toch verkondigen veel Westerse politici en lobbygroepen dat de Derde Wereld zich alleen met behulp van duurzame energie mag ontwikkelen. Zonne- en windenergie zijn echter inefficiënt en onbetrouwbaar, waardoor onderontwikkelde gebieden hun levensstandaard nooit op het niveau van het Westen kunnen krijgen. De mensen in de Derde Wereld wordt dus eigenlijk gezegd dat zij ter meerdere eer en glorie van het semi-religieuze eco-evangelie in hun primitieve omstandigheden moeten blijven leven.

Niet alleen met betrekking tot energiebronnen speelt dit Westerse eco-imperialisme een rol. Organisaties als Greenpeace voeren in onderontwikkelde gebieden ook strijd tegen genetisch gemodificeerde gewassen. Patrick Moore, een van de oprichters van Greenpeace, is tegenwoordig kritisch over die organisatie. In NRC Handelsblad van 28 februari 2004 werd een artikel van hem gepubliceerd. Hij schreef onder meer:

Honderden miljoenen mensen in Azië en Afrika lijden aan vitamine A-gebrek. Jaarlijks verliezen een half miljoen kinderen hun gezichtsvermogen en miljoenen lijden aan minder ernstige symptomen. De Gouden Rijst heeft het vermogen dit leed sterk te verminderen, doordat deze rijs het gen bevat dat narcissen geel maakt en de rijst voorziet van bètacaroteen, het provitamine A. Ingo Potrykus, de Zwitserse mede-uitvinder van de Gouden Rijst, heeft gezegd dat er inmiddels een commerciële teeltsoort beschikbaar is, maar dat het de Gouden Rijst nog minstens vijf jaar zal kosten om zich een weg te banen door het dichte woud van regels die zijn opgesteld als gevolg van de misleidende en speculatieve campagne van de activisten.

De boeren in Afrika en Azië geen Gouden Rijst te laten verbouwen levert het gevaar op dat er nog 2,5 miljoen kinderen blind zullen worden.

Welk gevaar bestaat er om de teelt van deze menslievende ingreep toe te staan? Welk gevaar kan er nu uitgaan van een narcis-gen in een rijstveld? Toch dreigen Greenpeace-activisten de genetisch gemanipuleerde rijst uit de velden te rukken, als boeren die durven planten. Ze hebben alles in het werk gesteld om de wetenschappers en de techniek verdacht te maken door te beweren dat het negen kilo rijst per dag zou vergen om voldoende vitamine A te leveren. Potrykus heeft aangetoond dat 100 gram Gouden Rijst al in 50 procent van de dagelijkse behoefte zou voorzien.

De Gouden Rijst is niet het enige geval waarin de beschaving door activisten wordt gegijzeld.

Ook bij de ban op DDT spelen milieuorganisaties (lees: Westerse lobbygroepen) een kwalijke rol. In de strijd tegen malaria zou DDT zeer effectief kunnen zijn, maar onder druk van Europese politici en milieuorganisaties wordt DDT nauwelijks in de Derde Wereld gebruikt. Met als gevolg dat jaarlijks miljoenen mensen malaria krijgen en 2 miljoen mensen er aan sterven.

_____

zondag 10 januari 2010

Eerste deel van de Symfonische Dansen

.
Ik kan u adviseren naar de onderstaande video's te kijken en vooral te luisteren. Het WDR Sinfonieorchester Köln speelt onder leiding van Semyon Bychkov het eerste deel (Non Allegro - Lento) van de orkestversie van de Symfonische Dansen van Sergej Rachmaninov. Prachtige muziek.







_____

Eelco Bosch van Rosenthal etaleert zijn ignorantie

.
Het had niet veel gescheeld of de Nigeriaanse moslimterrorist
Umar Farouk Abdulmutallab had 289 mensen vermoord op een vlucht van Schiphol naar Detroit. Zijn mislukte aanslag zou niet alleen bijna 300 mensen het leven hebben gekost, maar ontzettend veel leed bij honderden nabestaanden hebben veroorzaakt.

Daaraan besteedt Eelco Bosch van Rosenthal, de VS-correspondent van het NOS Journaal, in een artikel op zijn weblog echter geen aandacht. In plaats daarvan stelt hij aan een moskeebestuurder uit Dearborn (in de buurt van Detroit) de vraag "wat hem nou het meest dwarszit - het feit dat dit soort mensen aanslagen pleegt of dat de islam wordt gestigmatiseerd". Daarbij schijnt Bosch van Rosenthal zelf niet stil te staan bij de vraag of de islam ten gevolge van dit soort jihadistische "incidenten" überhaupt wel wordt gestigmatiseerd. Schijnbaar wil Bosch van Rosenthal niet erkennen dat de islam een gewelddadige politiek-religieuze ideologie is, waarin terreur—en dan met name jegens niet-islamieten—juist wordt aanbevolen.

Zou de journalist van het NOS Journaal wel beseffen dat de koran en de hadith islamieten juist oproepen tot geweld, met name jegens niet-islamieten? Zou Bosch van Rosenthal wel weten dat door—of in opdracht van—de islamitische "profeet" veel moorden zijn gepleegd, onder meer op de mannen van de joodse Banu Qurayza-stam en de zwangere dichtster Asma Bint Marwan? Waarschijnlijk niet. De journalisten van het NOS Journaal zijn over het algemeen immers niet al te best geïnformeerd.

Eelco Bosch van Rosenthal maakt het echter nog bonter. In de laatste alinea van zijn blog-artikel trekt hij zich het lot van Abdulmutallab aan. Hij vraagt zich af "waarom die jongen in hemelsnaam zijn leven zo vergooid heeft". Met deze vraag toont de VS-correspondent van het NOS Journaal nogmaals zijn ignorantie aan.

Ik citeerde laatst Toby Harnden, die schreef dat veel Amerikanen Barack Obama bij zijn kraag willen pakken en hem "Het is de jihad, domoor" willen toeschreeuwen. Eigenlijk zou het NOS Journaal een hoofdredacteur moeten hebben die dat bij Bosch van Rosenthal zou doen.

_____

zaterdag 9 januari 2010

Prominente Democraat hekelt anti-terreurbeleid Obama

De Obama-regering krijgt in de Verenigde Staten veel kritiek op haar anti-terreurbeleid. Overigens terechte kritiek, want tot op heden hebben Obama en consorten de terrorismedreiging vooral gebagatelliseerd. Vandaar dat niet alleen Republikeinen de laksheid van de Obama-regering aan de kaak stellen. Er zijn ook Democraten die alles behalve gelukkig zijn met het gebrek aan urgentie met betrekking tot (islamitisch) terrorisme. Een voorbeeld daarvan is Ed Koch, de voormalige burgemeester van New York (1978-1989), die voor de presidentsverkiezingen van 2008 nog campagne voor Obama voerde. Zo schreef hij recent een kritisch commentaar, met de veelzeggende titel Obama moet de terreurdreiging niet bagatelliseren. In een gesprek met FOXNews-journalist Neil Cavuto gaf hij een toelichting op zijn commentaar:

_____

zondag 3 januari 2010

Obama-regering bagatelliseert systematisch islamitisch terrorisme (2)

.
Afgelopen vrijdag besteedde ik op Lux et Libertas aandacht aan een blog-artikel van Toby Harnden (een journalist van The Daily Telegraph), waarin deze stelt dat de Obama-regering islamitisch terrorisme bagatelliseert. De bagatelisserende opmerkingen van Barack Obama en zijn medewerkers naar aanleiding van de mislukte aanslag tijdens een vlucht tussen Amsterdam en Detroit (door de Nigeriaanse moslim Umar Farouk Abdulmutallab) vallen namelijk in een patroon van bagatellisering van islamitisch terrorisme. En dat terwijl het afgelopen jaar nogal wat jihadistische "incidenten" op (of boven) Amerikaans grondgebied plaatsvonden.

Zo was er de
aanslag op de militaire basis Fort Hood in Texas, waarbij de islamitische majoor Nidal Malik Hasan 13 mensen vermoordde en 30 anderen verwondde. Diederik van Hoogstraten somde vorige week in Elsevier nog andere "incidenten" op (die overigens niet of nauwelijks het Nederlandse nieuws haalden):


Naast de voorvallen in Fort Hood en Detroit werden het afgelopen jaar in Chicago
Amerikanen opgepakt met plannen om de Deense tekenaar Kurt Westergaard te doden. In New York werden in mei vier moslims gearresteerd die een synagoge wilden
opblazen, en in september verijdelde de politie een complexe terreuraanval van
Afghanen in New York. Nog veel meer bijna-aanslagen en succesverhalen van de
inlichtingendiensten halen het nieuws niet eens.

Met "het nieuws" zal Van Hoogstraten waarschijnlijk vooral het Amerikaanse nieuws bedoelen, want Nederlandse nieuwsmedia berichtten zelfs niet of nauwelijks over de voorvallen die het Amerikaanse nieuws wél halen. Dat soort nieuws past immers niet in de linkse agenda van lieden als Eelco Bosch van Rosenthal (NOS Journaal) en Erik Mouthaan (RTL Nieuws). Bovendien besteden hun werkgevers liever voor de zovéélste keer aandacht aan een Palestijn die een Israëlisch vuiltje in zijn oog heeft gekregen. Elsevier-verslaggever Diederik van Hoogstraten vergeet in zijn opsomming overigens nog een
aanslag in Arkansas, waarbij een moslim-bekeerling een rekruteerder van het Amerikaanse leger vermoordde.

Hoe het patroon van bagatellisering door de Obama-regering er overigens concreet uit ziet, kunt u nalezen in een uitstekende
column van Charles Krauthammer in The Washington Post. Zo omschrijft Janet Napolitano, Obama's minister van Binnenlandse Veiligheid, islamitische terreuraanslagen bijna Orwelliaans als "door mensen veroorzaakte rampen". Ook de zeer onduidelijke term "oorlog tegen het terrorisme" (waarbij de ideologische achtergrond, het jihadisme, onbesproken wordt gelaten) heeft de Obama-regering in de ban gedaan.

Van de eerder genoemde Toby Harden werd gisteren een
artikel in The Daily Telegraph gepubliceerd. Hij geeft nog wat voorbeelden van bagatelliserende opmerkingen met betrekking islamitisch terrorisme door Obama en consorten:

In zijn radiotoespraak nadat majoor Nidal Hassan 13 mensen in Fort Hood
(Texas) had afgeslacht, gebruikte Obama geen enkele keer de termen terrorisme of
militante islam. In plaats daarvan beloofde hij minzaam dat een "lopend
onderzoek naar deze tragedie" zou "kijken naar de motieven van de vermeende
schutter".

Hassan was een toegewijde islamist, die had gecorrespondeerd met de
fanatieke Jemenitische imam Anwar al-Awlaki. Abdul Hakim Mujahid Muhammad, een
moslim-bekeerling die door de FBI in de gaten werd gehouden en eerder naar Jemen
was gereisd, vermoorde in juni een rekruteerder van het Amerikaanse leger in
Arkansas. Dat leidde bij Obama slechts tot lauwe verklaring, waarin hij het over
een "zinloze daad van geweld" had.


Maar het geweld was niet zinloos, het had een weloverwogen doel - net zoals Abdulmutallab geen "geïsoleerde extremist" was (zoals Obama hem omschreef). Geen wonder dat veel Amerikanen Obama aan de kraag willen grijpen en hem "Het is de jihad, domoor" willen toeschreeuwen. Dick Cheney, de voormalige vice-president, raakte duidelijk een open zenuw toen hij vorige week stelde dat Obama "probeert te doen alsof wij niet in oorlog zijn".

_____

vrijdag 1 januari 2010

Obama-regering bagatelliseert systematisch islamitisch terrorisme

.
Toby Harnden constateert dat de Obama-regering systematisch islamitisch terrorisme bagatelliseert:

Er ontwikkelt zich bij de Obama-regering een patroon van begatelliseren van terroristische aanslagen. Wij zagen het met betrekking tot Abdul Hakim Mujahid Muhammad, een moslim-bekeerling die in juni een rekruteerder van het Amerikaanse leger vermoordde in Little Rock, Arkansas. Wij zagen het met betrekking tot majoor Nidal Malik Hassan, een moslim met Palestijnse wortels die vorige maand 13 mensen afslachtte in Fort Hood, Texas. In beide gevallen waren er connecties met Jemen. Obama hanteerde in eerste instantie dezelfde aanpak met betrekking tot Umar Farouk Abdulmuttallab. Wij zullen zien of dit incident hem uit zijn zelfgenoegzaamheid haalt. Of het nou wel of niet de oorlog tegen het terrorisme wordt genoemd, het is duidelijk dat de VS in oorlog is met al-Qaida en radicale islamisten.

_____