dinsdag 28 december 2010

Citaten over GroenLinks (1)


.
Frank van Hoorn over GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi:
Activisten zonder meer als 'goed' beschouwen, is gevaarlijk. Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) werd op 13 januari jongstleden bij een anti-Wildersbetoging in Amsterdam gearresteerd. Die arrestatie, ach. Veel erger is dat het Kamerlid zich bevond in het gezelschap van de Internationale Socialisten (IS). Hun inspiratiebron is Leon Trotski (1879-1940), die vond dat de dictatuur van het proletariaat desnoods met terreur gepaard mag gaan. De IS willen de huidige parlementaire democratie omverwerpen. Ook sympathiseren zij met de terreurbewegingen Hamas en Hezbollah.
Bron: De schaduwkanten van de activistendemocratie, Frank van Hoorn, Elsevier.nl, 20 februari 2008

Carel Brendel over Tofik Dibi:
Dibi demonstreerde in het dubieuze gezelschap van de trotskistische, zelf nogal extremistische Internationale Socialisten, die solidair zijn met de radicale islam zoals die in de praktijk wordt gebracht door Hamas en Hezbollah.

Dibi kwam toen met de smoes dat hij door te googelen had gezien dat er een paar jongens waren opgepakt door de Amsterdamse politie. Hij wilde zijn solidariteit betuigen met deze knapen. Het was een doorzichtige uitvlucht. (...) Hij sprak diverse keren op het Marxisme Congres van de Internationale Socialisten. Kortom, Dibi wist donders goed met wie hij optrok.
Bron: Weer een mislukte handreiking van Tofik Dibi, Carel Brendel, hoeiboei, 11 juli 2009

Lux et Libertas over voormalig GroenLinks-partijvoorzitter Herman Meijer:
Zo was Herman Meijer in de periode 2003-2006 landelijk voorzitter van de partij. Zijn standpunt met betrekking tot pedofilie luidt als volgt: "Ik kan ook wel op een knaapje vallen. Men gaat ervan uit dat je met een kind geen erotische verhouding kan hebben, zonder het te benadelen. Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt." Meijer is overigens een vriend van dominee Hans Visser, een andere goedprater van pedofilie.
Bron: GroenLinks is een misdadige partij, Lux et Libertas, 14 april 2007

Joost Niemöller over voormalig GroenLinks-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak: 
(...) er zijn te veel dwarsverbanden tussen Onkruit, Bluf! en RaRa om uit te kunnen sluiten dat hij iets met de RaRa-aanslagen van doen had. Door Bluf! zo haastig op te heffen, verdween mogelijk cruciale informatie. Een van de krakers van destijds noemt het 'best moedig' dat Duyvendak met zijn actieverleden toch in de politiek is gegaan. Daar kan hij wel eens een te groot risico mee hebben genomen. 
 Bron: Wijnand Duyvendak en het RaRa-raadsel, Joost Niemöller, HP/De Tijd, 7 november 2003
(het bovenstaande artikel is via StandeJong.nl ook als pfd-document beschikbaar)

AmsterdamPost over Femke Halsema:
Nu is het mentaal marginaliseren van politieke tegenstanders een typisch links verschijnsel. Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders werden met regelmaat op de virtuele chaise longue van de psychiater gesmeten om zich de meest nare mentale aandoeningen te laten diagnosticeren. Dat rechts kennelijk vanuit de onderbuik handelt en Femke Halsema daarentegen meent de intelligentie te bezitten de dingen te verlangen die goed voor ons zijn, is van het soort paternalisme waar de meeste mensen zo langzamerhand kotsmisselijk van geworden zijn.
Bron: Onderbuik of ratio?, AmsterdamPost, 13 september 2010

Karen Zandbergen over Jolande Sap, fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer: 
Sap is economie gaan studeren omdat ze zich afvroeg waarom de welvaart zo oneerlijk is verdeeld. Niet voor niets gaf ze tijdens haar studie cursussen marxistische economie.
 Bron: Jolande Sap: haar jeugd is haar drijfveer, Karen Zandbergen, Trouw.nl, 18 december 2010

_____