zondag 22 augustus 2010

VN-resoluties over Israël en 'internationaal recht'


Israël heeft tot op heden elke oorlog tegen vijandige regimes gewonnen, of het nou de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog (1948), de Zesdaagse Oorlog (1967) of de Jom Kippoeroorlog (1973) was. Arabische landen als Egypte en Syrië werden steeds door Israël verslagen. Deze landen hebben sindsdien echter een nieuwe methode gevonden om Israël te bestrijden, namelijk via de Verenigde Naties. Robbert de Witt schrijft daarover in Elsevier (14 augustus 2010) het volgende:

In de VN kregen de Arabische en andere islamitische landen door dat hun numerieke overwicht Israël wel pijn deed. 'Zij die de Palestijnse zaak een goed hart toedragen, beroepen zich vaak op het "internationaal recht" om hun veroordeling van Israël te onderbouwen. Meer dan een kwart van de VN-resoluties die de mensenrechten in een land veroordelen, had betrekking op Israël,' merkt hoogleraar Harry Verbon van de Universiteit Tilburg op in de Internationale Spectator in 2008. Opmerkelijk, ook gezien de mensenrechtensituatie in veel andere delen van de wereld, aldus Verbon.

Juist vanwege de Nederlandse fixatie op het volkenrecht en de Verenigde Naties zijn Nederlanders extra vatbaar voor zulke veroordelingen van Israël.


Zie ook:

Israël en internationaal recht: Barbertje moet hangen (pdf)

Anti-Israëlisme Mensenrechtenraad VN aan de kaak gesteld

UN, Israel & Anti-Semitism

De aangekondigde nachtmerrie van Durban II

Als het niet zo tragisch was, dan was het echt hilarisch

The U.N.'s Human-Rights Sham

Libië en andere mensenrechtenschenders gekozen in VN-Mensenrechtenraad

Mensenrechtenraad VN neemt resolutie tegen 'godslastering' aan

Inhuman Rights


_____