zondag 8 augustus 2010

Palestijnse echtgenoot van Anja Meulenbelt komt naar Nederland


Op 21 september 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Twee weken geleden berichtte Lux et Libertas over het (schijn-)huwelijk van SP-senator Anja Meulenbelt met de Palestijnse terrorist Khaled Abu Zaid. Daarin verwezen wij naar een artikel in HP/De Tijd, waarin Abu Zaid ontkent dat het een schijnhuwelijk betreft. Via een krakende telefoonlijn zei de Palestijnse terrorist het volgende tegen HP/De Tijd:

Een schijnhuwelijk om de Nederlandse nationaliteit te bemachtigen? Absoluut niet. Feelings, daar gaat het om. Ik blijf in Gaza wonen en werken.

KeesjeMaduraatje attendeert zijn lezers echter op een tekst die Anja Meulenbelt vandaag op haar weblog heeft gepubliceerd, waaruit blijkt dat Khaled Abu Zaid wel degelijk naar Nederland komt. Meulenbelt schrijft dat zij vandaag een koopakte moest tekenen om haar "oude huisje kwijt te raken". Haar nieuwe huurwoning is gelijkvloers "omdat mijn man niet op trappen is vanwege een been". Als men Meulenbelts belabberde taalgebruik even negeert en deze woorden inhoudelijk probeert te begrijpen, dan blijkt hieruit dat haar echtgenoot schijnbaar invalide is en daarom geen trappen op kan lopen. Even later in de tekst bevestigt zij nog eens dat het om Abu Zaid gaat, wanneer zij de woorden "Palestijnse echtgenoot" gebruikt (of zou Meulenbelt intussen alweer met een andere Palestijn zijn getrouwd?).

De vermoedens die KeesjeMaduraatje al op 12 juli van dit jaar uitte, worden dus bevestigd. Het huwelijk tussen Meulenbelt en Abu Zaid heeft alle kenmerken van een schijnhuwelijk.

_____