vrijdag 23 juli 2010

Socialisten en neo-nazi's hand in hand tegen globalisering


Op 16 mei 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Zoals wij eerder
meldden hebben Duitse links-extremisten plannen om aanslagen te plegen tijdens de G8-top op 8 juni in Heiligendamm. Andere links-extremisten willen minder gewelddadig protesteren tegen de G8-top en de globalisering in het algemeen. U leest het goed: minder gewelddadig, want links-extremisten voelen zich snel geprovoceerd en gaan dan 'spontaan' met stenen en molotov cocktails naar politieagenten gooien.

Deze extreem-linkse anti-globalisten zullen tijdens de G8-top op steun kunnen rekenen van Duitse neo-nazi's, die ook in Duitsland vaak "rechts-extremisten" worden genoemd (terwijl hun nationaal-socialistische ideologie — die onder meer gekenmerkt wordt door anti-liberalisme, anti-kapitalisme, anti-Amerikanisme en anti-IsraĆ«lisme — verdacht veel lijkt op het gedachtegoed van extreem-links). De
Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), een nationaal-socialistische partij die vooral in de voormalige DDR veel aanhangers heeft, lanceerde zelfs een speciale website over de G8-top in Heiligendamm [update 23.07-2010: die website bestaat niet meer]. Op die website staan niet alleen artikelen die uit verschillende media zijn verzameld, maar ook propaganda van de NPD. Zo kan men de brochure Globalisierung - Das Endziel der amerikanischer Eroberer niet alleen bestellen, maar ook online lezen. Zoals de titel al aangeeft (vertaald: Globalisering: Het Einddoel van de Amerikaanse Veroveraars) moeten de Verenigde Staten het in die brochure ontgelden. Aan het einde van de folder maakt de auteur Richard Melisch overigens nog wat reclame voor een boek van hem. Het onderwerp van dat boek is het Midden-Oosten. Volgens Melisch zijn Israƫl en de Verenigde Staten verantwoordelijk voor alle ellende in die regio (die these moet PvdA'ers, SP'ers en GroenLinks'ers aanspreken).

Hoe dan ook, Duitse socialisten en nationaal-socialisten gaan begin juli 'gezellig' demonstreren tegen alles wat zij verachten. Het is niet onaannemelijk dat zij daarbij steun zullen krijgen van Nederlandse warhoofden. Wellicht dat de
Internationale Socialisten en de Nederlandse Volks-Unie (NVU) gezamelijk een busreis kunnen regelen. Dan sparen de (nationaal-)socialistische "kameraden" wat geld.

_____