vrijdag 30 april 2010

Maartje van Weegen en haar partijdige en leugenachtige berichtgeving

.
Gisteren kreeg Maartje van Weegen een koninklijke onderscheiding. Reden genoeg om Maartje van Weegen eens onder de loep te nemen. Op 7 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het artikel Nog één keer Maartje van Weegen gepubliceerd. Hieronder volgt een passage van dat artikel.

Denkt u bijvoorbeeld maar eens terug aan de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002. Pim Fortuyn was toen lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam en hij behaalde een grote verkiezingsoverwinning. Van Weegen deed op de staatstelevisie live verslag van die verkiezingen (in dezelfde rol als vanavond) en zei toen het volgende: "Met pijn in het hart moet ik constateren dat Leefbaar Rotterdam hier met een overweldigende meerderheid gewonnen heeft." Die afkeer van Fortuyn en "rechts" in het algemeen deelt zij overigens met haar man Joop Daalmeijer, tegenwoordig onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). In een interview in 2004 stelde Daalmeijer dat de publieke omroep zich ook moet richten op "laaggeschoolde maatschappelijk teleurgestelden. Die zijn vaak behoudend en rechts." Goh, volgens ons vindt men die "laaggeschoolde maatschappelijk teleurgestelden" juist bij linkse partijen als de PvdA en de SP, die vol afgunst praten over hooggeschoolde mensen met een goed salaris. Laten wij echter niet te veel afdwalen van de persoon Maartje van Weegen. Zij was de laatste jaren vooral actief als verslaggeefster van de officiële activiteiten van de best betaalde uitkeringstrekkers van ons land. Zoals u weet doen de leden van de Oranje-clan niet al te veel voor hun geld en daardoor hoefde NOS-lakei Van Weegen dus ook niet al te veel te doen. Zij liet zich als lakei overigens graag gebruiken als propaganda-kanaal voor Trix en consorten. Bij het huwelijk van Wim-Lex en Máxima in 2002 zei Van Weegen dat 'prinses' Margarita en haar toenmalige echtgenoot niet aanwezig waren "vanwege financiële problemen". De ware reden was echter de ruzie tussen het "kamp Margarita" en de rest van de Oranje-clan.

Eind vorig jaar lanceerde de PVV overigens de "Maartje van Weegen-bokaal voor linkse en bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep". Die werd gewonnen door Sander van Hoorn van het NOS Journaal.

_____