zondag 24 januari 2010

Theo Hiddema te gast bij Netwerk

.
Afgelopen woensdag was de advocaat Theo Hiddema te gast in de studio van het actualiteitenprogramma Netwerk. Aanleiding was de start van het politieke proces tegen Geert Wilders. Wellicht heeft u de uitzending gezien, bijvoorbeeld via de link die in een topic op GeenStijl was te vinden. Het plan van de programmamakers was dat presentatrice Ghislaine Plag wat suggestieve, linkse vragen zou stellen en dat Hiddema die ook op een — zeker voor de publieke omroep gebruikelijke — linkse manier zou beantwoorden. Voor zover het scenario dat de redactie van Netwerk voor ogen hadden. De door reportages onderbroken vraaggesprekken met Hiddema verliepen echter geheel anders, aangezien de advocaat geen zin had om islam-apologetisch te zwetsen.

Via therealshowstopper vond ik YouTube-fimpjes (1, 2 en 3) van de betreffende uitzending. De typische suggestieve Netwerk-reportages zijn niet zo interessant, wél de vraaggesprekken met Hiddema. Vooral de passage waarmee de onderstaande video start.
Citaat:

Je mag de koran volgens het Hof niet vergelijken met Mein Kampf. Dat doet de deur dicht. Iets ergers is niet mogelijk.

Dat vind ik nogal aanmatigend. Eén: kan het feitelijk kloppen wat Wilders zegt en twee: de groep die het Hof in bescherming neemt lijkt mij, denk ik weleens, de enige liefhebbers nog van het boek wat al verboden is [Mein Kampf].


Zie ook: 'Mein Kampf' populair in islamitische landen

_____