dinsdag 29 december 2009

Scholing kader hoogste prioriteit SP

.
Op 16 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Men kan het zien als een onbeduidend artikel in een relatief onbeduidende krant, maar het artikel SP geeft scholing kader hoogste prioriteit is wel degelijk belangrijk. Door de vele verkiezingsoverwinningen van de laatste jaren kan de Socialistische Partij (SP) namelijk niet langer alleen uit de kliek rondom Jan Marijnissen putten bij het zoeken naar Kamerleden, Statenleden, Raadsleden en bestuurders. Het gevolg is dat er nu vertegenwoordigers en bestuurders zijn die de SP-ideologie niet van A tot Z kennen. Sinds het najaar van 2004 heeft de SP daarom een officieel scholingsteam. SP-apparatsjik Hans van Heijningen is leider van dat scholingsteam. Hij was voorheen coördinator van het XminY Solidariteitsfonds, dat "buitenparlementaire acties" financiert. Toen Van Heijningen nog coördinator was financierde XminY onder meer de "Biologische Bakkers Brigade", een groep krakers die op 13 maart 2002 drie "taarten" in het gezicht van Pim Fortuyn gooiden toen hij zijn boek De puinhopen van acht jaar paars presenteerde. In die "taarten" zouden uitwerpselen en braaksel hebben gezeten, al werd dit door de daders ontkent toen na de moord op Fortuyn ook het politiek-maatschappelijke establishment haar afkeuring over de actie uitte. Fortuyn zelf heeft na de "taartactie" in ieder geval het volgende gezegd:


Ik was tijdelijk verblind door de bestanddelen van de taart die in mijn ogen kwamen. Ik voelde zelfs een hevig brandend gevoel.

Het XminY Solidariteitsfonds financierde overigens ook de Vereniging Milieu Offensief (VMO) van Sjoerd van der Wouw en Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf. Tevens kregen én krijgen de Internationale Socialisten geld voor hun acties tegen vrijhandel, de Verenigde Staten en Israël. Hans van Heijningen past met zo een achtergrond goed bij de SP. Hij mag dus zelfs "scholing" geven aan het kader van de SP. In de functie van docent SP-ideologie kan hij citeren uit Het rode boekje van Mao en het Handvest van Hamas. Hij hoeft zijn leerlingen overigens geen schietlessen te geven. "Niet nodig, want wanneer de revolutie daar is, leer je het in een half uur," aldus SP-oprichter Daan Monjé in de SP-brochure Op naar het socialisme! van 1974.


_____